Eπιστολή προς τον πολίτη.

Γράφει Βασίλης Σπόκος:

Λίγες ώρες έμειναν μέχρι τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015.
Τις πιο κρίσιμες εκλογές της μεταπολίτευσης, τα πραγματικά αιτήματα του λαού απέχουν και είναι στο περιθώριο. Οδεύουμε προς την Κυριακή των εκλογών με έναν πολιτικό λόγο των ‘‘κομμάτων’’, άφαντο με μόνο κατηγορίες και ύβρεις ο ένας απέναντι στον άλλον χωρίς κανείς να λέει το πώς θα λύσει τον γόρδιο δεσμό της Ελλάδας. Επικαλούνται την σωτηρία της χώρας τάζοντας τα πάντα στους πάντες. Η κοινωνία είναι στο περιθώριο, μια ολόκληρη γενιά η νέα γενιά χωρίς να έχει λόγο στο μέλλον της χώρας.

Σ’ ολόκληρη την πολιτική περίοδο ασχολήθηκαν με τις αγορές και όχι με την κοινωνία, κάτι που το θεωρούν ταμπού και άρμα για να έρθουν στην εξουσία. Διχάζουν τον λαό αντί να τον ενώνουν με παλαιού τύπου νοοτροπίες γυρίζοντας την χώρα δεκαετίες πίσω σε μαύρες και σκοτεινές μέρες. Το ψευτοδίλημμα μνημόνιο-αντιμνημόνιο έχει πλέον καταρρεύσει και δεν μπορεί να εξυπηρετήσει πλέον το υπάρχων πολιτικό σύστημα. Γιατί το μνημόνιο δεν είναι η αιτία αλλά το αποτέλεσμα όλων αυτών των αιτιών που μας έφεραν εδώ.
Οι εκλογές αυτές είναι η ταφόπλακα του ελληνικού πολιτικού συστήματος, ένα ολιγαρχικό σύστημα που δημιούργησε όλες αυτές τις παθογένειες στην Ελλάδα και έθεσε την κοινωνία στο περιθώριο. Παθογένειες όπως η κομματοκρατία, η φαυλότητα , η έλλειψη αξιοκρατίας ,η Τήλε- κρατία, η διαφθορά , η διαπλοκή και η έλλειψη δικαιοσύνης.
Ως έλληνες θα πρέπει να κάνουμε τη πολιτική υπέρβαση απέναντι στο πολιτικό σύστημα. Να ξαναφέρουμε την πολιτική στο προσκήνιο και να ξαναβρούμε την συλλογικότητα μας. Κάτι που η εναλλαγή στην εξουσία των υπαρχόντων κομμάτων δεν πρόκειται να το φέρει ποτέ, γιατί είναι μέρος του ιδίου του προβλήματος και όχι η λύση. Οι εκλογές δεν είναι ούτε κολυμπήθρα του Σιλωάμ αλλά ούτε εν- λευκό διακυβέρνηση στο εκάστοτε κόμμα όπως το έχουν κάνει.
Οι πολιτικοί θα πρέπει να ελέγχονται και να τιμωρούνται, γιατί σε μια ευνομούμενη πολιτεία υπάρχει μόνο το συμφέρον της κοινωνίας, το δημόσιο συμφέρον .
Μονό έτσι θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε μια αυτόνομη, αυτόδικη και αυτοτελής πολιτεία.
  Γιατί  εμείς ζητήσαμε δικαιοσύνη και όχι ελεημοσύνη.
ΠΗΓΗ: http://www.youpress.gr/
thumbnail
About The Author

0 comments