Το όχι και το το ναι έχουν έναν κοινό παρανομαστή....του Γιάννη Φουρνάρου

Το όχι και το το ναι έχουν έναν κοινό παρανομαστή που ονομάζεται μεταπολιτευτικό προσωπικό της χώρας.. Η μεταπολίτευση μας οδήγησε σε αδιέξοδο και τώρα καλούμαστε να ψηφίσουμε ανάμεσα σε Σκύλλα και Χάρυβδη. Η μεταπολίτευση στο σύνολο της έχει την ευθύνη για την χώρα.. Αν είχαν φιλότιμο θα είχαν αποσυρθεί εδώ και καιρό ή θα είχαν αναλάβει την πολιτική ευθύνη των πράξεών τους όλοι μαζί σε μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας μέσα από ένα σχέδιο εξυγίανσης και παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας και δεν θα βλέπαμε αυτές τις παλινωδίες αφού κάνεις τους δεν κατέλυσε αμείλικτα το πελατειακό κράτος, την συνταγματικά παντοδύναμη κομματοκρατία και δεν μπήκε απευθείας στην λύση του προβλήματος και της κρίσης ώστε να στηθεί  στην Ελλάδα ένας λειτουργικός κρατικός μηχανισμός: οργανωτικός, ελεγκτικός, δικαστικός, εισπρακτικός.

 Ούτε κατάφεραν να υπάρξει  νέμεση: να λογοδοτήσουν οι αυτουργοί της σημερινής καταστροφής.
Ούτε να υπάρξει σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας.
 Δυστυχώς εξάγουν την κρίση στον λαό..
Το θέμα για την Ελληνική κοινωνία είναι να απαντήσει, να ερμηνεύσει για το πως φτάσαμε ως εδώ και οχι να διχαστεί σε ψεύτικα διλήμματα . Ώστε να διορθώσουμε τα λάθη μας και να δούμε φως στο τούνελ που έχουμε μπει.  Αν δεν χτίσουμε ένα αξιοπρεπές κράτος χωρίς κομματοκρατία θα συνεχίσουμε να είμαστε είτε με 3ο μνημόνιο είτε όχι, ένα "δορυφορικό κράτος", ο περίγελος  της Ευρώπης και ολόκληρου του κόσμου και το χειρότερο εμείς θα "σηκώνουμε" τα λάθη και τα βάρη των επιλογών  του χειρότερου πολιτικού  προσωπικού που είχε η χώρα στην σύγχρονη ιστορία της..
Η προσωπική μου πρόβλεψη είναι:
Είτε όχι είτε ναι η κρίση και η κατάρρευση της μεταπολίτευσης μας οδηγεί σε μαύρες μέρες για την χώρα.. Η χρεωκοπία με το μαρτύριο της σταγόνας ή με το μαχαίρι θα έχει συνέπειες.. Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να δούμε πως θα χτίσουμε την χώρα χωρίς τα μεταπολιτευτικά απολιθώματα... Χρειάζεται ενότητα και να βάλουμε ο καθένας το καλό του έθνους και της χώρας και όχι του εαυτού μας..

ΥΓ.:Το πόσο ανεύθυνο, ανίκανο και επικίνδυνο  είναι αυτό το πολιτικό προσωπικό είναι οι εξαγγελίες περί εθνικής ενότητας, ηρεμίας  και αυτοσυγκράτησης όταν οι ίδιοι  δαπανούν χρήματα(!) για αφίσες και διαφημίσεις, όταν πολώνουν το κλίμα με τις εκφράσεις και τα  λόγια τους, κάνουν ξεχωριστές διαδηλώσεις  λες και οι διαδηλώσεις φέρνουν ηρεμία και ομόνοια.

Πάλι κρύβουν τις ευθύνες τους μέσα από μια διαδικασία και πάλι αποπροσανατολίζουν τον λαό. Προφανώς ούτε τώρα υπάρχει σοβαρή κουβέντα για ένα σχέδιο διεξόδου της χώρας.

Φουρνάρος  Γιάννης
Ηλεκτρονικός Μηχανικός(ΤΕ)

thumbnail
About The Author

0 comments