Αεροπειρατεία στη Λάρνακα: Ζητεί πολιτικό άσυλο ο αεροπειρατής - 11 άτομα κρατούνται όμηροι

Ξύπνησαν άσχημες μνήμες στην Κύπρο. Σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις. Δεν είναι σαφές το αίτημα των τρομοκρατών
Αεροπειρατεία στη Λάρνακα: Ζητεί πολιτικό άσυλο ο αεροπειρατής - 11 άτομα κρατούνται όμηροι
Έναν θρίλερ βρίσκεται σε εξέλιξη στην Κύπρο μετά την αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους της Egypt Air στο αεροδρόμιο Λάρκανας. Οι τελευταίες πληροφορίες διεθνών μέσων ενημέρωσης μιλούν για  άνδρα ζωσμένο με εκρηκτικά που απείλησε τον πιλότο. Μάλιστα, οι πληροφορίες επιβεβαιώνονται από τον επίσημο λογαριασμό της αεροπορικής εταιρίας. Ο 27χρονος αεροπειρατής είναι Αιγυπτιακής καταγωγής και σύμφωνα με πληροφορίες έχει ζητήσει πολιτικό άσυλο από την Κύπρο, επιβεβαιώνοντας τις αρχικές πληροφορίες ότι τα κίνητρά του είναι προσωπικά.

Το Airbus A320 εκτελούσε εσωτερική πτήση στην Αίγυπτο και λίγο μετά τις 8:20 το πρωί εισήλθε στο FIR Λευκωσίας, ζητώντας να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο Λάρνακας λόγω αεροπειρατείας. Ανάμεσα στους επιβάτες, σύμφωνα με αιγυπτιακά μέσα ενημέρωσης, βρίσκονται 10 Αμερικανοί και 8 Βρετανοί πολίτες.
Τα τελευταία στοιχεία κάνουν λόγο ότι πρόκειται τελικώς για έναν αεροπειρατή. 
Σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις
Μέχρι στιγμής έχουν αφεθεί ελεύθεροι οι περισσότεροι επιβάτες και στο αεροπλάνο παραμένει το 7μελές πλήρωμα και τέσσερις επιβάτες.
Ο αεροπειρατής ζήτησε αρχικά σκάλες προκειμένου να ξεκινήσει η ελευθέρωση ομήρων. Οι 20 όμηροι που έχουν απελευθερωθεί έχουν μεταφερθεί σε άλλο σημείο του αεροδρομίου. 
Παράλληλα, απειτεί να μην υπάρχει αστυνομία ή στρατός γύρω από το αεροσκάφος. 
Για πολλούς σήμερα ξυπνούν μνήμες του Φεβρουαρίου του 1978 τότε που πάλι είχε σημειωθεί αεροπειρατεία στην Κύπρο όταν η χώρα βρέθηκε άθελά της στο επίκεντρο των ενδοαραβικών διενέξεων, ενόψει των συμφωνιών του Καμπ Ντέιβιντ.
Το χρονικό
Το αεροσκάφος Airbus A320-232 της Egyptair με αριθμό νηολογίου SU-GCB, απογειώθηκε στις 08:06 εκτελώντας την πτήση MSR 181, από το αεροδρόμιο «Μπρογκ Ελ Άραπ» της Αλεξάνδρειας της Αιγύπτου με προορισμό το διεθνές αεροδρόμιο του Καίρου όπου αναμενόταν να προσγειωθεί στις 09:07.
Αντί αυτού το αεροσκάφος κατευθύνθηκε προς αεροδρόμιο Λάρνακας πετώντας σε σχετικά πολύ χαμηλό ύψος, όπου προσγειώθηκε γύρω στις 08:50.
Αυτή την ώρα, το αεροπλάνο βρίσκεται στον ειδικό χώρο ασφάλειας στο παλιό αεροδρόμιο κοντά στο υπόστεγο των Κυπριακών Αερογραμμών δίπλα στους κλιβάνους (περιοχή Ακτής Μακένζυ).
Παράλληλα, οι αρχές ανακοίνωσαν ότι καμία πτήση δεν προσγειώνεται στο αεροδρόμιο της Λάρνακαςκαι τα αεροπλάνα θα παραπέμπονται στο αεροδρόμιο της Πάφου.
http://elefterosarthrografos.blogspot.gr/
thumbnail
About The Author

0 comments