Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ


Τα ξημερώματα της Δευτέρας 9ης  Μαΐου 2016 ψηφίστηκαν με πλειοψηφία 153 βουλευτών της κυβερνητικής πλειοψηφίας της κυβέρνησης ΣΙΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το ασφαλιστικό και το φορολογικό νομοσχέδιο , που βάζουν ταφόπλακα στην μικρομεσαία τάξη και στους ελεύθερους επαγγελματίες της χώρας.  
 Το τρίτο μνημόνιο, που έφερε στην χώρα η «πρώτη φορά Αριστερά» και το ψήφισαν ομόφωνα 222 βουλευτές όλων των Κομμάτων του Ευρωπαϊκού Τόξου (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ,ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ), θα ολοκληρώσει το σχέδιο των δανειστών για την διάλυση του παραγωγικού ιστού της χώρας , που άφησαν ανολοκλήρωτο τα δύο προηγούμενα μνημόνια. Όσοι μικρομεσαίοι Έλληνες δεν πτώχευσαν ή δεν μετανάστευσαν και συνέχισαν να επιβιώνουν παρά τις συνθήκες οικονομικού Αρμαγεδώνα που βιώνει η οικονομία μας τα τελευταία έξι μνημονιακά χρόνια, θα έρθουν αντιμέτωποι με μια οικονομική γενοκτονία. Σε συνθήκες περιορισμένης ρευστότητας λόγω capital controls, σε εποχή οικονομικής κατάρρευσης και κατάρρευσης της ζήτησης, αλλά και της ίδιας της αγοράς, θα κληθούν να αντιμετωπίσουν τα νέα φορολογικά βάρη και το καινούργιο καθεστώς ασφάλισης με τα οποία θα δημευθεί το 80% του εισοδήματός τους, αλλά και τα κερδοσκοπικά funds που θα αναλάβουν να εισπράξουν τα «κόκκινα» δάνεια. 
Αυτή τη φορά φαίνεται, ότι ο διακαής πόθος των δανειστών – να συρρικνωθεί μέχρις εξαφανίσεως ο τεράστιος, για τα δεδομένα της ελληνικής αγοράς, αριθμός των μικρομεσαίων και αυτοαπασχολουμένων και η απασχόληση να εστιαστεί πρωτίστως στη μισθωτή (και ελεγχόμενη) εργασία – θα πλησιάσει πολύ στο να γίνει πραγματικότητα.
Αυτή τη φορά, οι ξένοι επικυρίαρχοι και οι δανειστές της χώρας, σε αγαστή συνεργασία και συμφωνία μοιράσματος της λείας, βρίσκονται ενώπιον της τελικής λύσης στο Ελληνικό πρόβλημα, αφού χτυπούν θανάσιμα τον πυρήνα αντίστασης της χώρας, που είναι οι μικρομεσαίοι και οι ελεύθεροι – αυτοαπασχολούμενοι επαγγελματίες.  
Γνωρίζουν όλοι πολύ καλά, ότι είναι αδύνατον να εργάζονται 2,5 εκατομμύρια Έλληνες, και από τον πλούτο που παράγουν αυτοί να πληρώνονται 3 εκατομμύρια συνταξιούχοι και 1 περίπου εκατομμύριο δημόσιοι υπάλληλοι και υπάλληλοι ΔΕΚΟ.
Γνωρίζουν πολύ καλά όλοι , ότι την μείωση του ΑΕΠ κατά 26%, που απέφεραν τα μνημονιακά μέτρα στην χώρα, ούτε πόλεμοι δεν έχουν επιφέρει σε άλλες χώρες. Παρόλα αυτά συνεχίζουν να ζητούν περισσότερα μέτρα και περισσότερους φόρους, παρόλο που γνωρίζουν ότι η αύξηση των φόρων λειτουργεί πάντα αντι-αναπτυξιακά!!!
Κατά συνέπεια , δεν πρόκειται περί μέτρων μεταρρύθμισης της οικονομίας , αλλά για μια οικονομική γενοκτονία του εναπομείναντος παραγωγικού ιστού της χώρας , ώστε να μετατραπεί αυτή από χωρά σε χώρο!!   
Η κυβέρνηση Τσίπρα, προσπαθεί απεγνωσμένα να κρατηθεί στην εξουσία , με κάθε τίμημα , ξεπουλώντας τα πάντα στην χώρα, σε βαθμό που καμία ΠΑΣΟΚΟ-ΔΕΞΙΑ κυβέρνηση δεν τόλμησε να το πράξει. Όλη η θεατρική παράσταση που έπαιζε επί μήνες στην χώρα , σε υπόγεια συμφωνία και συνεργασία με τους δανειστές, περί δήθεν νέας σκληρής και πολύμηνης διαπραγμάτευσης, είχε ένα και μοναδικό στόχο : ΝΑ  ΕΞΑΝΤΛΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΜΨΕΙ ΤΙΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ. ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΤΥΧΑΝ. 
Κατάφερε , να εξαντλήσει όλες τις παραγωγικές τάξεις , σε πολύμηνες απεργιακές κινητοποιήσεις, και όταν διαπίστωσε ότι η μια μετά την άλλη , οι επαγγελματικές τάξεις είχαν αιμορραγήσει οικονομικά και κουραστεί από την άσκοπη επαναστατική γυμναστική και τους περιπάτους έξω από την βουλή, έφερε αιφνιδιαστικά στην Βουλή για ψήφιση τα δύο νομοσχέδια το Σαββατοκύριακο της 7ης και 8ης Μαΐου,  με τα ΜΜΕ σε σίγαση !!!!
Αυτό που δεν συνειδητοποίησε η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός είναι, ότι οι Γερμανοί,   και γενικά οι επικυρίαρχοι, τους προδότες , όταν τους χρησιμοποιήσουν, και δεν τους χρειάζονται άλλο, τους πετούν σαν στυμμένες λεμονόκουπες. Έτσι  έπραξαν με τον προκάτοχό του, τον Α. Σαμαρά, στον οποίο επίσης έταζαν έξοδο στις αγορές και αναδιάρθωση του χρέους, και τελικά τον πέταξαν στα σκουπίδια. Έτσι θα πράξουν και με τον Τσίπρα και την κυβέρνησή τους. Από χθες άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την αποτέφρωση του ίδιου, της κυβέρνησής του και του  κόμματός του.
Αυτό επίσης που δεν συνειδητοποιεί η κυβέρνηση Τσίπρα είναι ότι η χώρα οδεύει με ιλιγγιώδη ταχύτητα προς την στάση πληρωμών, και ότι η πορεία αυτή είναι μη αναστρέψιμη. Δεν γνωρίζω αν τα παραμύθια που πουλάει ο πρωθυπουργός στο κοινοβούλιο περί συμπίεσης και εκτίναξη τους ελατηρίου της οικονομίας τα πιστεύει , ή τα λέει πουλώντας ελπίδα στους ιθαγενείς- ψηφοφόρους του, αλλά αποδεικνύει ότι έχει παντελή άγνοια της οικονομίας και της αγοράς, η οποία ήδη για όσους ζουν μέσα σ’ αυτή καταρρέει.
Αυτό επίσης που δεν συνειδητοποιεί η κυβέρνηση Τσίπρα είναι ότι κανένας επενδυτής δεν πρόκειται να επενδύσει στην χώρα με το δαιδαλώδες και σαν κινούμενη άμμο φορολογικό σύστημα, με την διεφθαρμένη δημόσια διοίκηση, με την απαρχαιωμένη, βραδυκίνητη και προβληματική δικαιοσύνη , με τις κομματικές και άλλες μαφίες που νέμονται το κράτος και την οικονομία, και κυρίως με το καρκινικό κομματικό σύστημα της μεταπολίτευσης στο σύνολό του, που έχει κάνει μεταστάσεις σε κάθε ζωτικό όργανο του κράτους και της οικονομίας και πλέον ο πολυσυστημικός θάνατος του μεταπολιτευτικού πολιτικού σκηνικού είναι αναπότρεπτος.
Αυτό τέλος που δεν συνειδητοποιεί η κυβέρνηση Τσίπρα είναι ότι η παρουσία της στην εξουσία θα σηματοδοτήσει το νέο σύνθημα , που σε λίγα χρόνια θα ακούγεται στις συγκεντρώσεις και τα κινήματα του Ελληνικού λαού που θα γεννηθούν μέσα από την κατάρρευση της μεταπολίτευσης: Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ….


Πολυχρόνης Καρσαμπάς.
thumbnail
About The Author

0 comments