Οι τουρκοκύπριοι θα πρέπει να αποφασίσουν αν θέλουν να γίνουν αποικία


Γράφει η Μελίνα Κονταξή-Ιστορικός,Δρ.Βαλκανικού Πολιτισμού
Σε συνέντευξη του στο κανάλι Ηaber TV o  Yigit  Bulut κορυφαίος σύμβουλος του Ερντογάν είπε ότι τα κατεχόμενα είναι μια τουρκική επαρχία στο εξωτερικό. Μπορεί να έχει τουρκικές πινακίδες και κυβερνήτη είπε, τώρα έχει πρόεδρο, πρωθυπουργό και κοινοβούλιο και η Τουρκία καταλήγει να πληρώνει τον λογαριασμό. Διαμαρτυρήθηκε ότι η ΕΕ δεν πληρώνει ούτε ένα ευρώ (αυτό έλειπε). Ανέφερε ακόμα, ότι ακόμα και το νερό οι Τουρκοκύπριοι το προμηθεύονται από την Τουρκία με αγωγούς. 

Ο εκπρόσωπος του κατοχικού ηγέτη Αkinci Βaris Burcu καταδίκασε τις δηλώσεις και είπε ότι ο ισχυρισμός ότι η τουρκική δημοκρατία της βόρειας Κύπρου (κατεχόμενα στην πραγματικότητα) είναι μια επαρχία της Τουρκίας στο εξωτερικό πληγώνει τους Τουρκοκύπριους και δεν μπορεί να γίνει δεκτός. 
Ο αρχηγός του τουρκικού ρεπουμπλικανικού κόμματος Τufan Erhuman είπε ότι o Bulut δεν είχε κανένα δικαίωμα να μιλάει με τρόπο που ξεπερνάει τα όρια. 
Ο αρχηγός του κόμματος του λαού έγραψε στο facebook ότι σαν πολίτης μπορεί να πει ότι δεν τους έδωσαν ποτέ την άδεια να στήσουν μια επαρχία εδώ. 
Ο Cemal Ozyigit, αρχηγός του κοινωνικού δημοκρατικού κόμματος είπε και αυτός ότι ο Βullut  ξεπέρασε τα όρια και αναρωτήθηκε αν οι θέσεις είναι προσωπικές η αντιπροσωπεύουν αλλαγή στη στάση της Τουρκίας και ανέφερε ότι το κόμμα του στέκεται ενάντια στην Ένωση και την Διχοτόμηση.   
Ο αρχηγός του κόμματος Ενωμένη Κύπρος Ιzzet Izcan ανέφερε ότι οι δηλώσεις Βulut δείχνουν τι σκέφτονται για τους Τουρκοκύπριους αυτοί που επιτέθηκαν στο βορρά της Κύπρου και διέψευσε επίσης τον ισχυρισμό του Βulut ότι οι Ελληνοκύπριοι παίρνουν νερό   και ηλεκτρική ενέργεια από την Τουρκία. 
Θα ήταν καλό λοιπόν οι Τουρκοκύπριοι και  η ηγεσία τους αν δεν θέλουν να γίνουν επαρχία της Τουρκίας να σταματήσουν να εξυπηρετούν τα συμφέροντα της.

thumbnail
About The Author

0 comments